Πώς κάνουμε Stacking τα βραχιόλια

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με αυτή τη μοντέρνα τάση, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να την ” πετύχετε “, λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές και αφήστε τη διασκέδαση να ξεκινήσει.  Αφιερώστε λίγα λεπτά και μαζί θα μάθουμε πώς κάνουμε Stacking τα βραχιόλια.

Τοποθέτηση βραχιολιών, Μάθημα Πρώτο

Το Stacking (τοποθέτηση σε στρώσεις) κοσμημάτων όλων των ειδών έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση, όπως το να φοράτε πολλά δαχτυλίδια μαζί και να τοποθετείτε σε στρώσεις διάφορα κολιέ. Δεδομένου ότι μπορείτε να αλλάζετε τα κοσμήματα ανάλογα με τη διάθεση και το ντύσιμό σας, αυτή είναι μια τάση που δεν βλέπουμε να παλιώνει σύντομα. Γιατί, λοιπόν, οι καρποί και τα χέρια σας να χάσουν όλη τη διασκέδαση; Το να φοράτε μερικά βραχιόλια μαζί δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά οι σημερινές fashionistas έχουν ανακαλύψει ότι δεν χρειάζεται να σταματήσετε εκεί όταν εξερευνάτε τις δυνατότητες της συλλογής βραχιολιών σας. Η ανάμειξη μετάλλων, υλικών και χρωμάτων λειτουργεί για τα βραχιόλια εξίσου καλά όπως και για τα δαχτυλίδια και τα κολιέ. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να κυμαίνεται από rock-and-roll μέχρι γλυκό και μποέμικο. Μια θεωρία γιατί η τάση έχει πάρει φόρα: με όλους εμάς να συμβουλευόμαστε τόσο συχνά τα smartphones και άλλες συσκευές, τα χέρια και οι καρποί μας είναι σε κοινή θέα και σημείο εστίασης περισσότερο από ποτέ. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεθάψετε κάθε βραχιόλι από την κοσμηματοθήκη σας και να το φορέσετε αμέσως; Λοιπόν, θα μπορούσατε… αλλά το θέμα είναι περισσότερο ποια κομμάτια φοράτε, όχι πόσα. Έχουμε μερικές προτάσεις για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε στη σωστή πλευρά του στυλ.  

Ξεκινήστε απλά

Αν μόλις τώρα αρχίζετε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο ταξίδι της στοίβαξης βραχιολιών, ίσως νιώσετε πιο άνετα ξεκινώντας με 3-4 κομμάτια που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όπως για παράδειγμα να παραμείνετε με όλα τα βραχιόλια αλλά να διαφοροποιήσετε το πλάτος και το χρώμα τους. Ή σκεφτείτε να συνδυάσετε αλυσίδες, βραχιόλια και χειροπέδες, αλλά όλα σε χρυσό χρώμα. Πειραματιστείτε στο ένα χέρι προτού επιχειρήσετε να τα φορέσετε και τα δύο. Και ξέρετε, ένα ρολόι χειρός μετράει επίσης ως βραχιόλι, οπότε ένα άλλο εύκολο σημείο εκκίνησης είναι να δουλέψετε στο χέρι όπου ήδη φοράτε ένα ρολόι και να δείτε τι δείχνει ωραίο μαζί του. 

Ένα άλλο τέχνασμα για αρχάριους είναι να πάρετε ένα σετ ταιριαστών απλών, λεπτών βραχιολιών για να το χρησιμοποιήσετε ως βάση και στη συνέχεια να παίξετε με τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας.  

Ανακατεύοντας υλικά

Όταν πρόκειται για στοιβαγμένα βραχιόλια, δεν θέλετε να το παίξετε πολύ εκ του ασφαλούς ή να τα ταιριάξετε. Στην πραγματικότητα, οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις συνδυάζουν υλικά και χρώματα με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Έτσι, μη διστάσετε να φορέσετε κίτρινο και λευκόχρυσο μαζί. Ρίξτε μια χοντρή δερμάτινη χειροπέδα δίπλα σε μερικές αλυσίδες – ένα ογκώδες βραχιόλι συνήθως αποτελεί ούτως ή άλλως ένα εξαιρετικό θεμέλιο για να χτίσετε πάνω σε αυτό. Αναμείξτε βραχιόλια με χάντρες με συμπαγή μπρασελέ. Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε πολύτιμα κοσμήματα με vintage κομμάτια. Νιώθετε ανέμελη; Ξαναγυρίστε στην εποχή της Madonna του ’80 με ένα σωρό βραχιόλια από καουτσούκ διανθισμένα με πιο μοντέρνα μέταλλα.  

Πότε πρέπει να σταματήσετε

Σε γενικές γραμμές, αν φοράτε πολλά βραχιόλια, μάλλον θα πρέπει να χαλαρώσετε από το να φορτώνεστε πολλά άλλα κοσμήματα, ειδικά σειρές από δαχτυλίδια. Και αν διακοσμείτε και τα δύο χέρια, σκεφτείτε να φορέσετε λιγότερα βραχιόλια στο καθένα απ’ ότι θα κάνατε αν διακοσμούσατε μόνο το ένα. Η ακραία τοποθέτηση βραχιολιών τείνει να λειτουργεί καλύτερα με πιο μονόχρωμα σύνολα. Επίσης, σκεφτείτε πού θα πάτε και τι θα κάνετε. Δεν θέλετε να δημιουργήσετε εχθρούς στο γραφείο με το να ακούγεστε σαν ένα σετ κουδουνίστρες κάθε φορά που κουνάτε τα χέρια σας. Θα πρέπει πάντα να ντύνεστε κατάλληλα για τον συγκεκριμένο χώρο εργασίας σας, και αυτό περιλαμβάνει και τις επιλογές των κοσμημάτων σας. Ένα χέρι γεμάτο λάμψη δεν θα είναι ευπρόσδεκτο παντού. 

Το στοίβαγμα βραχιολιών είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε νέα πνοή σε παλιά κομμάτια και να αλλάξετε το στυλ σας από μέρα σε μέρα. Βάλτε τη δική σας πινελιά σε αυτή την τάση και αφήστε τη διασκέδαση να αρχίσει!

Έλα να γνωριστούμε καλύτερα! Ακολούθησε μας στο Instagram Βρες μας στο Facebook     

Γιώργος Γούναρης