Αποχρώσεις και επιλογές κόκκινων πολύτιμων λίθων

Είτε ψάχνετε για μια απαλή κόκκινη λάμψη είτε για ένα φλογερό επιβλητικό κόσμημα, οι αποχρώσεις και επιλογές κόκκινων πολύτιμων λίθων είναι αρκετές.

Είστε πάντα η γυναίκα με τα κόκκινα; Αν ψάχνετε για κοσμήματα με πολύτιμους λίθους που εκπέμπουν ζεστασιά, πάθος και ενέργεια, έχετε πολλές επιλογές. Από πιο ροζ και όμορφα μέχρι φλογερά κόκκινο-πορτοκαλί, οι κόκκινοι πολύτιμοι λίθοι έχουν κάτι για κάθε γούστο και προϋπολογισμό.

Ρουμπίνι

Προκαλώντας εικόνες ενός εντυπωσιακού κόκκινου χρώματος και από καιρό συνδεδεμένο με το πάθος, την επιθυμία και την αγάπη, το ρουμπίνι είναι ο εμβληματικός βαθύ-κόκκινος πολύτιμος λίθος. Αλλά τα ρουμπίνια κυμαίνονται σε αποχρώσεις από σκούρο κόκκινο έως ροζ, με τα βαθύτερα χρώματα να έχουν υψηλότερη αξία. Ενδιαφέρον γεγονός: τα ρουμπίνια είναι επιστημονικά το ίδιο ορυκτό με τα ζαφείρια- μόνο τα χρώματά τους διαφέρουν. Το ρουμπίνι είναι επίσης ο γενέθλιος λίθος του Ιουλίου.

Κόκκινος σπινέλιος

Ενώ το σπινέλλιο κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα, το κόκκινο σπινέλλιο είναι διάσημο για το γεγονός ότι είναι σχεδόν δυσδιάκριτο από ένα ρουμπίνι με γυμνό μάτι. Ιστορικά, το ρουμπίνι Balas, από το Badakhstan που διακινείτο παραπλανητικά σαν ρουμπίνι, είναι σπινέλιος. Αν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τους εμπόρους που χρησιμοποιούσαν διάφορες ασάφειες και παραπλανήσεις, σε σχέση με τις δύο αυτές πέτρες, πρέπει να αναλογιστούμε τη βαρύτητα που έχει το ρουμπίνι σαν ο απόλυτος πολύτιμος λίθος ανά τους αιώνες. Από την άλλη, ο σπινέλιος, μία σπάνια όμορφη και ακριβή πέτρα, παραμένει ακόμη και σήμερα μία μάλλον άγνωστη λέξη.

Γρανάτης

Οι γρανάτες αποτελούν στην πραγματικότητα μια ομάδα έξι ειδών με παρόμοια χημική σύνθεση. Θα βρείτε γρανάτες σε κόκκινο χρώμα, καθώς και σε πράσινο και σκούρο ροζ. Αλλά στο γρανάτη συνήθως λαμβάνεται υπόψη η πιο δημοφιλής ποικιλία του: ο βαθύ-κόκκινος γενέθλιος λίθος για τον Ιανουάριο.

Οπάλιο της φωτιάς

Έτσι ονομάζεται μία ημιδάφανη ποιότητα οπάλιου, που ιριδίζει σε πορτοκαλί και κόκκινες ανταύγειες. Έχει βρεθει στην Αυστραλία και στην Κεντρική Αμερική. Μπορεί να τον συναντήσουμε και με την ονομασία πυροπάλιος. Το οπάλιο της φωτιάς είναι ένας κόκκινος-πορτοκαλί πολύτιμος λίθος που εκπέμπει μια ακτινοβόλο ζεστασιά και φλογερή ενέργεια. Σε αντίθεση με τη δύναμη και τη θετικότητα που επιδεικνύει, ο ίδιος ο οπάλιος είναι σχετικά μαλακός, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φέρεστε στα κοσμήματα από οπάλιο απαλά. Το οπάλιο είναι ο γενέθλιος λίθος του Οκτωβρίου.

Έλα να γνωριστούμε καλύτερα! Ακολούθησε μας στο Instagram Βρες μας στο Facebook

Γιώργος Γούναρης